Sınırsız Zihin, Savaşan Devletler Dönemi karmaşasının Tokugava Şogunluğu’nun göreli istikrarına açıldığı bir çağda Japonya’da yazıldı. Kitap Rinzai Zen ustası olan ve 1608’den itibaren de Daitokuji Manastırı’nın başrahibi olan Takuan Sōhō’nun (1573–1645) Şogun’un resmi kılıç öğretmeni ve büyük Miyamoto Musaşi’nin rakibi olan Yagyu Munemori isimli öğrencisine yazdığı üç bölümden oluşur.
Sınırsız Zihin içerisindeki bu üç bölümde sırasıyla, kılıç veya herhangi bir şey öğrenmenin zihinsel ile ruhsal yönleri, insanın doğası ve çatışmanın psikolojisi’nden bahsediliyor. Takuan Sōhō’nun irdelediği bu üç temayı başka bir söylem ile ifade etmek istersek; doğru akla varabilmek için düşün-cenin durdurulamayacağını bilmek, iyi bir hareketin kötüsünden nasıl ayırt edileceği ve ölmenin ne zaman gerektiğini bilmek olarak da sıralayabiliriz.
Değişik desenlerle ve kendine özgü sayfa düzeni ile metinlerin anlamının ve kitabın şekli yapısının bir bütünlük oluşturmasına çalıştık. Sınırsız Zihin yayımlayacağımız benzer çizgideki pek çok kitabın yayınlarımız arasında ilklerinden biri oluyor. Umuyoruz ki ruhsal anlamda ölümsüzlüğü yakalamış bu eser ve yazarı okurlarımızdan da gereken ilgiyi görecektir…